Sète

Ontdek de charmante stad Sète tijdens uw kampeervakantie in de Hérault. Op minder dan een half uur rijden van onze camping in Palavas-les-Flots, strekt deze badplaats zijn armen warm naar u uit. U zult snel gecharmeerd zijn van het historische, culturele en gastronomische erfgoed! De stranden, vanwege de Middellandse Zee, zullen nooit ver weg zijn...

Sète, een uitgelezen bestemming tijdens uw kampeervakantie in de Hérault

Omringd door de Thau vijver en de Middellandse Zee, heeft deze beroemde havenstad veel troeven om haar bezoekers te bekoren. George Brassens, die daar opgroeide, kon niet weerstaan aan de wens om elke zomer terug te keren om zijn batterijen op te laden. Sète is vooral de beroemde havenstad, ingehuldigd in 1666, die nog steeds de stad kenmerkt. Het is ook tijdens de inhuldiging dat het eerste steekspeltoernooi in Sète werd gelanceerd. Deze emblematische sport van de stad gaat tot op de dag van vandaag door, vooral tijdens het Festival van Saint-Louis in augustus. Het principe is eenvoudig, ook al zijn er verschillende codes omkaderd: spelers die op de vloer van hun respectieve boten staan, moeten hun tegenstander met een houten speer in het water laten vallen als de twee boten elkaar kruisen. De watersporten zijn een show die diep geworteld is in de geschiedenis van Sète, die elk jaar een groot aantal bezoekers trekt die vastbesloten zijn om een eerste rij zitplaatsen te hebben om deze festiviteiten bij te wonen!

Wandeling in Sète aan de Middellandse Zee

Sète is dus een hele geschiedenis om te ontdekken, maar het is ook een warme en bijzonder aangename stad om te bezoeken die poëtisch "het Venetië van de Languedoc" wordt genoemd vanwege zijn kanaal. Wandelend door de straten van Sète geniet u van een mediterraan klimaat en een unieke sfeer die typisch is voor de charme van Occitanië. Of het nu gaat om de rondvaarten van boten, de visafslag of de kleurrijke markten, het ritme van de stad bepaalt het ritme van uw wandelingen langs de Middellandse Zee. Tijdens uw wandelingen maakt u kennis met enkele van de emblematische plaatsen van Sète. Klim naar de mont Saint-Clair en geniet van dit prachtige panoramisch uitzicht op de zee en de Thauvijver. Wandel of fiets niet langs de Corniche promenade voordat u zich ontspant aan het prachtige Corniche strand. In de buurt vindt u gemakkelijk restaurants om te genieten van een drankje op het terras aan zee of om de lokale keuken te proeven, te beginnen met de tielle, een Sète specialiteit gemaakt van octopus!

Ervaar Sète door haar rijke culturele erfgoed

Tot slot, verlaat Sète niet zonder het rijke culturele erfgoed te hebben ervaren met de Basiliek van Notre-Dame-de-la-Salette, het Paul Valery Museum (een andere figuur in de stad), het Internationaal Museum voor Bescheiden Kunst (MIAM) en natuurlijk de Espace George Brassens waar u wordt begeleid door de stem van de beroemde zangeres voor een intiem bezoek. Het Théâtre de la mer is een unieke plek waar u kunt deelnemen aan shows en festivals met uitzicht op zee, vooral in de zomer met le Jazz à Sète of Fiest'A Sète. De magie van een concert met de Middellandse Zee op de achtergrond maakt het een prachtige plek van vermaak dat gewaardeerd wordt door de inwoners van Sète en toeristen die, net als u, alle reden hebben om hun vakantie door te brengen op een camping in Languedoc-Roussillon!

Camping Frankrijk Hérault (FR) Campsite France Frankrijk Hérault (GB) Campingplatz Frankreich Frankrijk Hérault (DE) Camping Frankrijk Frankrijk Hérault (NL)
04 67 68 99 61
Sète

Beschikbaarheid :

Reservering
Situation du camping à Palavas les Flots près de Montpellier dans l'Hérault (34)
Ontdek de Hérault

Ontdek de hoge toeristische plaatsen die de omgeving van Palavas in de Languedoc Roussillon u te bieden heeft.

Meer info
Vacances camping dans l'Héraut, un port de Méditerranée