La Grande Motte

La Grande Motte is een atypische badplaats die eind jaren zestig uit het zand is ontstaan. Het was de ambitieuze architect Jean Balladur die zich onder impuls van generaal de Gaulle deze vreemde gebouwen voorstelde die nog steeds bijdragen aan de originaliteit en reputatie van de stad. La Grande Motte, gelegen op slechts een kwartier rijden van onze camping in Palavas-les-Flots, la Grande Motte is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Languedoc-Roussillon.

Een originele architectuur die beton, zee en groen combineert

Tijdens uw excursie naar La Grande Motte zult u ongetwijfeld verrast worden door de avant-garde en zeer originele architectuur van de stad, die haar het label "Erfgoed van de 20ste eeuw" heeft opgeleverd. Inderdaad, de gebogen en afgeronde woningen in de zogenaamde "vrouwelijke wijk" trekken noodzakelijkerwijs de aandacht van de bezoekers. Deze gebouwen, geïnspireerd door pre-Columbiaanse piramides, contrasteren met de hoge, rechte piramides van de "mannelijke wijk" van de badplaats. De hoogste daarvan wordt simpelweg de Grote Piramide genoemd. Het is de moeite waard om een wandeling door de straten van de stad te maken om deze futuristische architectuur die niemand onverschillig laat. In tegenstelling tot sommige vooropgezette ideeën, is de Grande Motte ongelooflijk goed voorzien van groene ruimtes: ze vertegenwoordigen ongeveer 70% van de stad! Dit maakt het een ontspannende badplaats waar de natuur altijd alomtegenwoordig is. Deze "tuinstad" is de ideale bestemming om tijdens uw kampeervakantie in de Hérault uw batterijen weer op te laden.

Bezoek en geniet van de Grande Motte in de Hérault

De badplaats is ideaal om met familie of vrienden te fietsen in de lange, veilige paden van de dennenbossen. Natuurlijk is La Grande Motte ook de jachthaven en de fijne zandstranden. Onder hen is het familiestrand van Le Couchant de ideale plek om te ontspannen of een van de vele watersporten in de regio te beoefenen. Het strand van Grand Travers met zijn duinen is ook een bezoek waard als u de voorkeur geeft aan een meer wilde plek. Wat de vijver van Ponant betreft, deze moet zowel de wandelaars als de liefhebbers van een dutje tevredenstellen dankzij de rust en stilte. U kunt er roze flamingo's, zilverreigers en andere kluten ontmoeten die allemaal hun thuis hebben gevonden in deze charmante natuurlijke omgeving. Op zoek naar een ijsje of een glas op het terras? In La Grande Motte zijn de winkels nooit ver weg en vele restaurants en winkels verwelkomen u tijdens uw wandeling aan zee. Als u een gokker bent, wacht het casino Pasino in de stad op u met zijn vele speelautomaten en traditionele tafelspelen. Een leuke manier om uw dag in deze gezellige badplaats af te sluiten, in de hoop dat het geluk bij u zal zijn!

La Grande Motte wacht op u!

Of u nu sportief of inactief bent, La Grande Motte past zich perfect aan uw manier van denken over uw vakantie in de Hérault aan. De stad is een plek van vermaak en ontspanning, de stad organiseert een groot aantal evenementen tijdens het zomerseizoen. Shows, entertainment en vuurwerk zijn aanwezig om uw verblijf in Occitanië op te fleuren. Iets om goede tijden door te brengen met familie of vrienden en om onuitwisbare herinneringen achter te laten aan uw kampeervakantie in Pavalas-Les-Flots.

Camping Frankrijk Hérault (FR) Campsite France Frankrijk Hérault (GB) Campingplatz Frankreich Frankrijk Hérault (DE) Camping Frankrijk Frankrijk Hérault (NL)
04 67 68 99 61
La Grande Motte

Beschikbaarheid :

Reservering
Situation du camping à Palavas les Flots près de Montpellier dans l'Hérault (34)
Ontdek de Hérault

Ontdek de hoge toeristische plaatsen die de omgeving van Palavas in de Languedoc Roussillon u te bieden heeft.

Meer info
Vacances camping dans l'Héraut, un port de Méditerranée