De vijvers rond Palavas Les Flots

Palavas is een van de bekendste toeristische bestemmingen in de Hérault dankzij het authentieke vissersdorpje, de prachtige landschappen, de maritieme tradities en het uitzonderlijke erfgoed van de lagune. De Palavasiaanse vijvers zijn van ongeëvenaarde schoonheid en beslaan meer dan 5.000 hectare en vormen een uniek kustlagunecomplex in de wereld.

Het ontdekken van de Palavasiaanse vijvers

Palavas heeft een oppervlakte van 9 km², waarvan ongeveer 6 km² bestaat uit kustvijvers die een opmerkelijk complex van lagunes vormen. Alle Palavasiaanse vijvers zijn een natuurlijke habitat rijk aan fauna en flora. Daarom is het beschermd en geclassificeerd als Natura 2000-gebied.

Tijdens uw verblijf op de camping kunt u al deze vijvers ontdekken die met elkaar communiceren:

Thau, de grootste van Occitanië met zijn 19 km lang en 5 km breed, zit vol met natuurlijke hulpbronnen, waaronder de beroemde oesters van het Etang de Thau.

Vic, met een oppervlakte van ongeveer 1300 hectare, ligt halverwege tussen Montpellier en Sète en wordt van de Middellandse Zee gescheiden door het prachtige strand van Lido.

Grec en Ingril liggen in de buurt van de meest verstedelijkte gebieden. Ingril is verdeeld in 2 delen ten noorden en zuiden door het Rhône kanaal in Sète.

Perols, Méjean, Or, Prevost, Arnet, Pierre Blanche completeren dit uitzonderlijke lagunecomplex.

De oesters van Thau

Het meer van Thau is niet alleen de grootste van de Languedoc, maar is ook zeer rijk aan fytoplankton waarop de weekdieren zich voeden. Dit is te wijten aan het feit dat de wateren matig diep zijn, ongeveer 5 meter, met een warme temperatuur terwijl ze zeer rustig zijn. Deze omstandigheden zijn bevorderlijk voor de teelt van oesters, een echte specialiteit van de regio.

Het grondgebied van de roze flamingo's

De vijvers rond Palavas worden gebruikt voor de trek en nesteling van vele vogelsoorten, waaronder een van de emblemen van de regio, de roze flamingo. Deze in kudden levende soort leeft in groepen die vaak uit een honderdtal individuen bestaan.

Vanuit uw tent, caravan of camperplaats of vanuit uw stacaravan kunt u ze zien achter onze camping, anders aarzelt u niet om tijdens uw vakantie in Palavas het Méjean Reservaat te bezoeken om ze dichterbij te zien komen.

Camping Frankrijk Hérault (FR) Campsite France Frankrijk Hérault (GB) Campingplatz Frankreich Frankrijk Hérault (DE) Camping Frankrijk Frankrijk Hérault (NL)
04 67 68 99 61
Les étangs de l'Hérault

Beschikbaarheid :

Reservering
Situation du camping à Palavas les Flots près de Montpellier dans l'Hérault (34)
Ontdek de Hérault

Ontdek de hoge toeristische plaatsen die de omgeving van Palavas in de Languedoc Roussillon u te bieden heeft.

Meer info
Vacances camping dans l'Héraut, un port de Méditerranée