Hérault en Montpellier

Talloze verrassingen en ontdekkingen wachten op u tijdens uw campingverblijf in de Hérault. Als de afdeling elk jaar zoveel bezoekers trekt, dan is dat ongetwijfeld omdat iedereen iets vindt wat bij hem of haar past, want de landschappen en activiteiten in de omgeving zijn zo rijk.

De Hérault, een adembenemende natuur

Tussen zee en valleien, meren en duinen, wijngaarden en heuvels maakt de Hérault plaats voor een natuurlijke omgeving van ongelooflijke rijkdom. De Gorges de l'Hérault zijn een van de vele voorbeelden van wat deze prachtige afdeling u te bieden heeft op het gebied van entertainment. Geklasseerd als een belangrijke site in Frankrijk, het is een paradijs waar u kunt zwemmen, wandelen, of kanoën en kajakken voor liefhebbers van water sensaties. Steek de beroemde Duivelsbrug over en geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf deze beroemde plek in het hart van de mediterrane heuvels. Maak van de gelegenheid gebruik om het charmante dorpje Saint-Guilhem-le-Désert te ontdekken, een tussenstop in de richting van Saint-Jacques de Compostelle. De Hérault is ook zijn waterwegen, te beginnen bij het prachtige meer van Salagou. Tussen het blauw van het meer, de rode aarde van de bodem en het omringende groen, biedt de site een visuele ervaring die zijn sporen nalaat. Watersporten, zwemmen en wandelen zijn bijzonder populair in deze unieke omgeving. Een ander natuurwonder: de grot van Demoiselles. Gelegen op een uur van de camping, zal dit familie-uitje zowel kinderen als volwassenen fascineren. Zoals u zult hebben begrepen, zit de regio vol met uitzonderlijke plaatsen die wachten om ontdekt te worden tijdens uw kampeervakantie in Languedoc-Roussillon.

Onvermijdelijke steden om te bezoeken

De Hérault is ook een must om te ontdekken tijdens uw verblijf. Agde beperkt zich niet alleen tot de beroemde badplaats Cap d'Agde, maar omvat ook een charmant stadscentrum en de wijk Grau d'Agde vlakbij de rivier de Hérault. U kunt de indrukwekkende kathedraal Saint-Etienne d'Agde bewonderen, gebouwd van lavasteen. De steden Béziers, Sète of La Grande Motte zullen u ook verleiden met hun typische Occitaanse charme. Deze laatste bieden vele toeristische en nautische activiteiten die uw kampeervakantie in de Hérault zullen opvrolijken. Verlaat deze steden niet zonder de lokale specialiteiten te hebben geproefd: de brioche de Béziers, de bourride à la sétoise of de macaronade wachten erop om geproefd te worden door de fijnproevers!

Richting Montpellier, emblematische stad van de Hérault

Hoe breng je je vakantie door in de Hérault, zonder de hoofdstad te bezoeken waar het leven zo goed is? Gelegen op slechts 15 km van de camping, is Montpellier een aantrekkelijke en warme stad met veel verrassingen voor u in petto. De middeleeuwse straten begeleiden uw wandeling om de stad en haar erfgoedschatten te ontdekken. De wijk Antigone en zijn moderne architectuur, sterk geïnspireerd door het oude Griekenland, dragen bij aan de rijkdom en architectonische diversiteit van Montpellier. De beroemde Place de la Comédie met zijn fontein van de Drie Gratiën is de ideale plek om te stoppen voor een drankje op het terras onder de mediterrane zon. Is de rondleiding al voorbij? Natuurlijk niet, en je hebt niet genoeg tijd om door de stad en haar schatten te wandelen, zoals het Château de la Mosson of de Basilica Notre-Dame des Tables. Montpellier is ook een slimme mix van natuur en cultuur met zijn jardin des Plantes, het Fabre Museum en de Zoo du Lunaret. Alsof dit alles nog niet genoeg is, zijn er een groot aantal artistieke evenementen die het hele jaar door regelmatig in de stad plaatsvinden. U heeft ongetwijfeld de juiste keuze gemaakt om een camping in het hart van de Hérault te kiezen voor uw volgende vakantie!

Camping Frankrijk Hérault (FR) Campsite France Frankrijk Hérault (GB) Campingplatz Frankreich Frankrijk Hérault (DE) Camping Frankrijk Frankrijk Hérault (NL)
04 67 68 99 61
Le département de l'Hérault

Beschikbaarheid :

Reservering
Situation du camping à Palavas les Flots près de Montpellier dans l'Hérault (34)
Ontdek de Hérault

Ontdek de hoge toeristische plaatsen die de omgeving van Palavas in de Languedoc Roussillon u te bieden heeft.

Meer info
Vacances camping dans l'Héraut, un port de Méditerranée